Jeg har i noget tid haft en en Yaesu FT-400XDE i min bil, og jeg er rigtig glad for den. Min opsætningen er så at selve kroppen af radioen (hvor højtaleren) er i, ligger under et sæde og selve radioen skærm er trukket op på instrumentpanelet. Desværre har det en uheldig virkning for lyden (det giver sig selv).Jeg har i længere tid været rigtig træt af at lyden var så dårlig. Når ventilationsanlægget i kørte, kunne jeg ikke høre ret meget af hvad der kom ud af radioen og jeg kunne heller skrue højere op for lyden.

hoejtaler-2I denne weekend blev dette problem løst ved bruge af følgende ting:

  • Højtaler fra Trust – køb i Bilka til 69,00 kr.
  • 3 meter ledning
  • 1 stk. jackstik
  • En lodekolbe

 

Nu er øvelsen så at klippe ledningen mellem de to satelitter og benytte den satelit som ingen forstærker har (du kan selvfølgelig også bruge den med forstærkeren, en så skal du først til at pille den ud.
Nu fjernes de fire skruer bag på højtaleren og ledningen på højtaleren afloddes. Find en ledningen der har den passende længde og afisolér og lodde dem derefter på højtaleren igen.
Ledningen trækkes nu igennem kabinettet bagskjold og højtaleren påskrues igen. Enden af ledningen afisoleres og en jackstik påloddes.

Og nu er det simpelthen bare at montere højtaleren i bilen. Og lyden er slet ikke tosset, selvom der ikke er nogen forstærker på. Og wupti, så har du en ganske fornuftig (til prisen) højtaler.

hoejtaler

 

 

By Henrik Hansen, OZ1HBM

Jeg arbejder til daglig som IT-specialist. Jeg har en AP degree in computer science med en Top-up bachelor in software development som overbygning. I min fritid bruger jeg meget tid på på fotografering og leder derfor altid efter gode motiver at tage billeder af. Jeg roder også en del med radioteknik i radioamatørforeningen EDR Esbjerg afdeling, OZ5ESB.

Skriv et svar